Forum o Wrestlingu

Sorry za adres forum ale zapomniałem napisać że o Wrestlingu i napisałem o WWE, ale z TNA będą raporty.

#1 2010-09-26 09:44:07

CM Punk

Nowy użytkownik

Punktów :   

TNA Impact 23.09.10

Data: 23-09-2010

Impact rozpoczyna się od przypomnienia wydarzeń z zeszłego tygodnia, kiedy to miał miejsce rewanż za mecz na No Surrender - Jeff Hardy vs. Kurt Angle. Kolejny raz zwycięzca nie został wyłoniony, a Eric Bischoff ostatecznie ogłosił Three Way Dance na Bound for Glory, co Dixie Carter skwitowała opuszczeniem sali. Czy dziś coś się wyjaśni ?

#1. Rob Terry vs. Abyss

- Monster od razu zaatakował, ale tu wyszła siła fizyczna rywala, który bez problemu go przewrócił. Teraz Terry jest w ofensywie i wykonaniu Spin Kick chciał dołożyć szarżę, jednak jego plan nie powiódł się i stracił to, na co pracował. Udana szarża w rogu i szykuje się Chokeslam. Abyss chwyta przeciwnika, ale ten uwolnił się i po chwili mamy Bodyslam od byłego mistrza Global. Powerslam i 2 counts. Freakbuster nie doszedł do skutku i Side Slam od Monstera. 2 counts. Kolejna próba Chokeslamu nie napotkała się z oporem, ale tylko 2 counts. Po tej akcji obaj opuścili ring, a Abyss wyrwał kawałek barierki, oddzielającej kibiców od zawodników. Dwa potężne ciosy i dyskwalifikacja.

Po walce oblężenie wciąż trwało, ale zabawę przerwał nie kto inny, jak Rob Van Dam !!! Były mistrz świata wraca do gry. Był zabandażowany na większości ciała, ale miał broń, w postaci krzesła. Do niczego nie doszło, bo pojawiła się cała masa ludzi, między innymi D'Lo Brown. Przy takim obrocie spraw nie było szans na brawl.

RVD pozostał w ringu i zaczął przemowę. Podziękował ludziom za wsparcie, jakie otrzymywał w tych trudnych chwilach i dziś jest tu, by udowodnić, że nigdzie się nie wybiera. Teraz chciałby z kimś porozmawiać, a mianowicie z Bischoffem. Gdy ten się pojawił, można było zacząć na poważnie. Kiedy Rob był w Kalifornii, by dojść do siebie, wciąż zastanawiał się, jak Eric mógł zarządzić turniej po jego tytuł, nie dać mu szansy na obronę tego, czego wywalczył. Wtedy kierowały nim emocje i był gotowy na wszystko, ale teraz wie, czego chce. Powodzenia dla Hardy'ego, Angle'a i Andersona, bo ktoś z nich niedługo zostanie mistrzem, ale jego pierwsza obrona tytułu to będzie mecz właśnie z nim. Ale to nie jest rzecz, po którą wezwał tu Erica. Tą sprawą jest jego obecny stan zdrowotny. On nie potrzebuje słów "Rob, będzie lepiej", bo on wie, że będzie lepiej, ale to nie koniec. Będzie gotowy na Bound for Glory, a za rywala chce... Abyssa ! Bischoff uznał, że skoro RVD tego chce, publiczność tego chce, on też tego chce, więc nie ma sprzeciwu i do tej walki dojdzie ! Van Dam dostał to, czego chciał, więc mógł opuścić ring, ale Bischoff miał jeszcze jedną sprawę do załatwienia, więc został.

Zagrała muzyka and here comes The Pope. Spytał on Erica, jak się czuje, a gdy otrzymał odpowiedź, że dobrze, powiedział, że to widać. Może czuje się dobrze, ale czemu nie powie mu, co tu się dzieję ? W ciągu ostatniego miesiąca zrobił kilka wartych uwagi rzeczy. Najpierw spinował wielkiego Matta Morgana i dostał się do półfinału turnieju po pas. Potem w meczu z Fortune odliczył Kazariana, a na koniec uzyskał pinfall na złotym medaliście olimpijskim, to on podarował Andersonowi zwycięstwo w tamtym meczu. Więc dlaczego teraz to Rob Van Dam dostanie title shot jako pierwszy, po Bound for Glory ? Dlaczego to Hardy i Angle, którzy nie rozstrzygnęli między sobą wyniku walki mają miejsce w Main Evencie, a nie Pope ? Eric uznał, że lepiej będzie tą sprawę załatwić na spokojnie i nie przy wszystkich i tak też się stało.

Velvet i Angelina robiły się na bóstwa, ale Lacey nie była w zbyt dobrym nastroju. Była wręcz wściekła, że Madison okazała się taką ździrą, by wspólnie z Tarą zaatakować ją, bo przegrała jakiś głupi mecz. Velvet uznała, że nigdy nie widziała jej tak wściekłej.

Pope krzyczał na Bischoffa, ponieważ chce być w meczu na Bound for Glory, można zarządzić Four Way. Eric zaproponował prosty układ. Dzisiaj Dinero zmierzy się z Samoa Joe i jeśli wygra, będzie dodany do meczu o pas mistrzowski.

#2. Jeremy Buck vs. Chris Sabin

- Chris miał na sobie bandaż po akcji GM z zeszłego tygodnia, jednak mimo to ostro zaczął. Jeremy uwolnił się z Headlocku Irish Whipem, a Max podciął mistrza tagów. Zauważył to sędzia i od razu odesłał ingerenta za kulisy. Moment zamieszania i roll-up, ale 2 counts dla Sabina, który zabrał się za szybki atak. W końcu jednak kark dał o sobie znać i inicjatywa przeszła na drugą stronę. Slingshot Sit-Out DDT dało 2 counts, ale oblężenie trwa. Po jakimś czasie szarża nieudana, jednak Jeremy skontrował Suplex i wykonał Spinning Neckbreaker na krawędź ringu. 2 counts. Back Stunner i szykowało się Tornado DDT, ale Sabin odepchnął rywala, wymierzył mu Enzuigiri, a następnie School Boy i 1...2...3 !!! Chris wygrał walkę, ale na dłuższy dystans nie miał szans, bo zaraz zjawił się Max i razem z bratem, jak przed tygodniem, wykonał Double Rope Huge DDT.

#3. TNA Knockouts Tag-Team Championship: Taylor Wilde & Hamada vs. Velvet Sky & Lacey Von Erich

- Zaczynają Taylor i Lacey, ze wskazaniem na tą pierwszą. Z czasem jednak Lacey odnalazła się w sytuacji i zmusiła rywalkę do zmiany. Z Hamadą również szło jej nieźle, ponieważ regularnie osłabiała jej ramię. Zmiana i Velvet próbuje Irish Whipu, jednak zostaje trafiona mocnym Big Bootem. Powerslam i szykuje się Moonsault... Sky unika akcji, a następnie trafia Basement Dropkickiem. Zmiana i pojawia się Taylor. School Girl i 2 counts. Small Package i kolejne 2 counts. Teraz Velvet wykonuje Backslide i znów 2 counts. Zmiana i wydawalo się, że Wilde znajdzie się w defensywie, ale udanie zaatakowała, zmieniła się i wspólnie z partnerką wykonała Double Suplex. 2 counts. Enzuigiri i Suplex Pin nie dały rozstrzygnięcia, więc znów zmiana u mistrzyń. Lacey była w tarapatach, ale z czasem wybrnęła z nich i zaczęła się akcja. Taylor wyrzuciła z ringu Velvet, za to Hamada wyleciała za sprawą Lacey. Tymczasem z tyłu pojawiła się Madison Rayne i uderzyła niedawną koleżankę kaskiem. Running Enzuigiri od Wilde i 1...2...3 !!! Nie do końca uczciwie, ale pasy zostają u mistrzyń.

Kamera pokazuje nam backstage, a tam przechadza się Tommy Dreamer... wspólnie z EV 2.0, którzy powracają !

#4. D'Angelo Dinero vs. Samoa Joe

- Joe od razu ruszył do ataku. Pope walczy o miejsce w meczu o mistrzostwo świata, ale sytuacja nie wygląda różowo. Kolejne punche trafiały w jego głowe, jednak w końcu jeden został zablokowany i po ładnym kombosie, zakończonym STO, uzyskał 2 counts. Dominacja nie potrwała zbyt długo. Joe skontrował atak na Back Elbow, a następnie Irish Whip, szarża i CCS Enzuigiri. 2 counts. Dinero wyraźnie nie radził sobie z dźwigniami przeciwnika, ale gdy już to zrobił, znowu zaskoczył wszystkich ładną kombinacją. Atomic Drop i Flying Forearm dały 2 counts. Szansa na kację biegową, ale Joe kontruje na Scoop Slam ! 2 counts. Samoańczyk przejął inicjatywę, ale nie na długo, bo Irish Whip został skontrowany, a na dokładkę poszedł Hangman's Neckbreaker. Pope zsuwa ochraniacze i szykuje się na DDE... ale na arenie pojawił się Jeff Jarrett i zaczął dopingować kolegę. Zatracona została szansa na finish, ale obraz walki się nie zmieniał. Joe znowu ruszył... jednak w tej chwili pojawili się Nash i Sting i zaczęli walczyć z JJ'em. Dinero trochę się zdekoncentrował i po chwili otrzymał Koquina Clutch ! Pope nie reagował, więc sędzia przerwał walkę. Samoa Joe wygrywa, ale do stoczenia miał jeszcze jedną walkę.

Szanse się wyrównały, bo Jarrett dostał do pomocy Joe. Brawl za ringiem trwał w najlepsze, głównie ze wskazaniem na tych dobrych. Zło jednak pozbierało się, ale w tej chwili przenosimy się na backstage.

Christy Hemme mówi Dreamerowi, że chyba chłopcy wracają do miasta. Faktycznie wracają. Przez AJ'a zapomniał, kim jest, ale ci ludzie przypomnieli mu to. Dlatego na Bound for Glory zobaczymy Lethal Lockdown (!!!), bo to jest to, co oni lubią najbardziej. Dzisiaj Sabu zmierzy się z AJ'em i jeśli wygra, będą mieli przewagę w tym meczu.

Na sali pojawia się Mr.Anderson, a gdy dotarł do ringu, zaprosił jedynego złotego medalistę olimpijskiego w profesjonalnym wrestlingu - Kurta Angle'a. Rzadko to robię, ale jednak postaram się przybliżyć przebieg dyskusji w formie dialogu.
- Nigdy nie ukrywałem, że jestem... masz to napisane na koszulce, którą można kupić na shoptna.com ale to nie zmieni nic, jeśli chodzi o Bound for Glory, bo pozostaję mężczyzną. Związek, jaki znalazłem między nami to to, że nie bawimy się w politykowanie. Jesteś obecnie najlepszy w tym biznesie, ale 10.10.10 znajdzie się ktoś lepszy, będą wystarczyły trzy sekundy.
- Szanuję to, że mówisz mi to prosto w oczy, jak mężczyzna. Kiedy zaczynałem w tym biznesie, byłem jak każdy, chciałem być najlepszy. Chciałem być lepszy, niż Sting, Hogan, Flair, wszyscy. Teraz stoję tu 10 lat później i wiem, że osiągnąłem wszystko, co chciałem. Obiecałem wszystkim, że moja pierwsza porażka na drodze do pasa mistrzowskiego będzie oznaczać moje odejście. Ale musisz coś zrozumieć. To, co robię w tym ringu mówi, kim jestem. Poświęcam wszystko, moja rodzinę, wszystko. Szanuję cię, ale na Bound for Glory nie przegram, bo bez tego ringu, bez tych lin, bez tych fanów, nie mam niczego.
(uścisk dłoni)
- Panie i panowie Kurt Angle po raz ostatni...

Przenosimy się do szatni Fortune, gdzie dziś było wyjątkowo wesoło. AJ zapewniał, że jest najlepszy, a reszta bawiła się przy piwie. Ogólnie bardzo przyjemna atmosfera i tylko żałuję, że mnie tam nie było xD

Kevin Nash spytał Pope'a, czy ma dla nich jakieś informacje, które mogłyby im pomóc. Odpowiedź brzmiała negatywnie, ale Kev podpowiedział mu, że jest ktoś, kto zna sekrety. Tą osobą jest Tessmacher i to do niej Pope powinien się udać.

Main Event: Ladder Match - Sabu vs. AJ Styles

- Nerwowy początek i szybkie zmiany, jeśli chodzi o przewagę w walce, a gdy Sabu trochę opanował to wszystko, poszedł po drabinę, ale tam został dorwany przez rywala. Obaj chcieli wnieść drabinę, ale obaj napotkali różne przeszkody. Ostatecznie udało się wnieść przedmiot do ringu, ale pojawił się problem, kto ma wejść. Styles dostał mocny cios drabiną, ale przed drugim się uchylił i ta znów wypadła na zewnątrz. TV Champion poszedł po nią, a następnie uniknął Baseball Slide i uderzył przeciwnika. Nagle z nikąd pojawił się Mick Foley i... czas na reklamy. wracamy i od razu wita nas obrazek Sabu w swoim żywiole. Legendarny członek ECW dobrze sobie radził i regularnie niszczył rywala. Obaj wypadli na ziemię, a tymczasem Morgan i Flair zajęli się Foleyem. z odsieczą już biegł Dreamer, ale na niego naskoczył Kazarian. W ringu trwała walka, ale nie tak ciekawa, jak na zewnątrz, bo zaraz dołączyli pozostali członkowie swoich drużyn. Sabu zrzucił rywala z drabiny, a następnie wykonał skok na... ochroniarzy ! Nagle walka zespołów przeniosła się do ringu, a po wymianie finisherów Sabu zrzucił AJ'a z drabiny i już zdejmował kluczyk... gdy zrzucił go Storm i rozbił mu na głowie butelkę po piwie. James podniósł Stylesa i powoli popychał po szczeblach drabiny i ten zdjął kluczyk, co oznacza, że to Fortune będzie miało przewagę na Bound for Glory.

Za kulisami Abyss zaatakował Jeffa Hardy'ego i na swoim barku wniósł go do ringu. Zrobił to, by pokazać RVD próbkę swoich możliwości. Zobaczyć Roba dzisiaj, to było jak zobaczyć ducha, ale po Bound for Glory nie będzie możliwości, by kiedykolwiek powrócił. "Oni" dali mu pełne pozwolenie, by wyeliminować go z TNA na zawsze. Abyss popełnił tamtego dnia jeden błąd - zostawił go przy życiu - ale poprawi ten błąd 10.10.10, ponieważ na Bound for Glory "oni" wreszcie się ujawnią i rozpoczną przejmowanie TNA. On i jego dziewczyna Janice załatwią tą sprawę raz na zawsze. ale jest jeszcze jedna kwestia. Gdy rozmawiał z Janice na backstage'u, powiedziała mu, że nie chcę czekać do 10.10.10. Janice chce inny kawałek Van dama dzisiaj, teraz. Dlatego chce RVD w ringu. ROB VAN DAM THE WHOLE F*N SHOW ! Bylł mistrz świata pojawia się na wezwanie z krzesłem w ręku. Początkowo, mimo, że wciąż nie mógł się ruszać normalnie zdominował Monstera, ale przy kolejnej próbie ciosu krzesłem nadział się na Big Boot. Abyss ułożył wroga w rogu i wykonał szarżę na jego kontuzjowane ciało. Niewiele brakowało, a Janice doczekałaby się kawałka RVD... ale zagrała muzyka i pojawili się Ink, Inc. ! Dwa Missile Dropkicki i plany niszczenia trzeba przełożyć na kiedy indziej. Shannon i Jesse zajmowali się Robem i Jeffem, a Impact zszedł z anteny.

Autor: Cm Punk.

Stopka forum

RSS